Награда најбољима

Штампа

ОСВОЈИЛИ СМО ПРВУ НАГРАДУ НА ВЕЛИКОМ КОНКУРСУ

          Ученици 7. и 8. разреда наше школе освојили су прву награду за филмско стваралаштво на великом наградном конкурсу СРПСКЕ МАЈКЕ православног дечјег часописа ''Светосавско звонце'' и Мећународног Фонда јединства православних народа.

          Наш аномирани филм ''Бајка о српској мајци'' један је од преко 1000 радова приспелих са подручја целе Србије , Републике Српске и Црне Горе.

          24. маја 2013. године у Руском дому у Београду, актерима овог филма је свечано уручена диплома, захвалнице и главна  награда: путовање и десетодневни боравак на острву Крф за све учеснике филма. Уредница ''Светосавског звонца'', госпођа Радмила Мишев, нарочито је похвалила нашу школу, а после емитовања филма сви присутни су нас наградили великим аплаузом.

Награђени ученици:

Маја Радуловић         7. разред

Милица Ровинац       7. разред

Нина Млађеновић     7. разред

Милица Јовановић   7. разред

Младен Марјановић  7. разред

Кристина Ћурчић      8. разред

Нада Јовановић        8. разред

          Филм је снимљен школском камером једне суботе у врло скромним условима. Сценарио, режију, сценографију и моделе ликова ( на хамер папиру) радили су ученици на (7. по распореду) часовима веронауке. Уз несебичну помоћ наставника информатике, Дарка Василића, филм је монтиран и тако лепо обликован да је, многима који су га погледали, изазвао јаке емоције и натерао сузе на очи.

Зашто многи плачу кад га одгледају можете проверити и сами. Само укуцајте: БАЈКА О СРПСКОЈ МАЈЦИ на YouTube  и видећете како је виђена велика жртва српске мајке Јелене Трикић очима наших надарених ђака !

АКО БОГ ДА, ВИДЕЋЕМО СЕ НА ФОТОГРАФИЈАМА СА ПУТОВАЊА ПО КРФУ!

ЈЕДВА ЧЕКАМО!

Пише Дарко Млађеновић/Ozon Press

 

Прелепа дворана Руског дома препуна деце и наставника из свих делова Србије у тишини је ишчекивала да чује Бајку о српској мајци.

baj1

 

- Била једном једна српска принцеза...

Почело је ! Прича је текла а у тишини су могли да се чују јецаји посматрача. На прелеп начин је приказан живот Јелене Трикић српске хероине која је одлучила да жртвује свој живот да би родила дете. Љути змај из приче је поражен , светла су се упалила а очи су остале препуне суза. Племенито дело српске мајке описала су српска деца у нади и жељи да ће оплеменити наше душе и послати поруку свима ко смо заправо и зашто смо ту. 

У циљу неговања историје, традиције и ћириличног писма православни часопис „Светосавско Звонце“ и српско одељење међународног Фонда јединства православних народа покренуло је конкурс "СРПСКЕ МАЈКЕ" а на којем су наша деца из ОШ "Прељина" и њихова вроучитељица Данијела Поповић узели учешће у сегменту филма и својим радом „ Бајка о српској мајци“ освојили прво место и као награду за свој рад добили путовање на Крф са темом „ Стопама наших предака“. 

baj2

 Joomla Templates & Milorad Slavkovic