Селфи беџ

bedz mali

Локација школе

Наши мали уметници
Светски дан домаћих животиња Штампа Ел. пошта

38 Данас је у Основној школи „Прељина“, обележен Светски дан домаћих животиња. Ученици другог разреда су за ову прилику спремили презентацију о домаћим животињама. Другарима у школи су причали о значају домаћих животиња, о њиховим породицама, цртали омиљену животињу. И са свима поделили занимљивости „Да ли сте знали?“

Светски дан домаћих животиња је циљано успоставњен да се слаже са рођенданом Махатме Гандија, идијског политичког вође који је промовисао идеје ненасиља и третирање свих живих бића са поштовањем.

Главни циљ обележавања овог дана је подизање свести о условима у којима се животиње чувају и начин на који се третирају на великим фармама. Посебан нагласак је на суровом третману које животиње преживљавају на фармама и кланицама.

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ...

Последње ажурирано среда, 02 октобар 2019 20:06
Опширније...
 
Светски дан срца Штампа Ел. пошта

У овиру дана ``Светски дан срца`` ученици 4. разреда су у холу школе поставили изложбу радова.

15 Светски дан срца манифестација је од општег друштвеног значаја која се од 2000. сваке године обележава у целом свету  с циљем да се повећа ниво свести становништва о томе да оболевање и умирање од кардиоваскуларних болести може да се спречи увођењем здравих стилова живота.

 

 

 

 

ЗАНИМЉИВОСТИ О СРЦУ...

Последње ажурирано четвртак, 26 септембар 2019 08:18
Опширније...
 
Хуманитарна акција Штампа Ел. пошта

Од средстава прикупљених  продајом новогодишњих украса, ученици школе у Прељини су купили пакетиће за наше мале суграђане оболеле од карцинома. Ова акција је покренута пре пар година са жељом да се деца уче хуманим и правим вредностима. Да науче да дарују, помогну када је то потребно, а изнад свега да воле и покажу љубав на прави начин. До сада су новогодишњим пакетићима обрадовали децу чији родитељи болују  од мултипле склерозе. Посетили су Дечије одељење чачанске болнице и обрадовали другаре  која су тренутно била на лечењу. Нашим малим болесницима желимо брз опоравак и повратак кући, поручују ученици и учитељи Основне школе „Прељина“. 

26113861 1224205264381477 2975271062474541915 n

Последње ажурирано недеља, 31 децембар 2017 17:51
 
Продајна изложба „Мами на дар“ Штампа Ел. пошта

 

„На језера два из бајке личе очи моје мајке“

Поводом 8. марта ученици млађих разреда су организовали  продајну изложбу у холу школе.

45 47 46

Последње ажурирано уторак, 08 март 2016 20:40
Опширније...
 
Хуманитарно-продајна изложба Штампа Ел. пошта

1

Ученици млађих разреда, са својим учитељима,  Основне школе „Прељина“ организовали су хуманитарно-продајну  изложбу  у „MERKATOR-S” 26 и 27. 12.2015. године од 10 до 18 часова.

Део средстава прикупљених продајом биће намњен Удружењу оболелих од мултиплесклерозе. Шаренило њихове тезге данас је привукло велику пажњу наших суграђана. Било је ту свега  украса, честитки, магнета, кутија.... маштовито, шарено, весело,читав један шарени дечији свет. Новогодишњи и божићни празници су дани  љубави, праштања и  даривања, дани када треба даривати и помагати искрено, целим срцем.

 

 

 

Последње ажурирано понедељак, 28 децембар 2015 17:05
Опширније...
 
« ПочетакПретходна123СледећаКрај »

Страна 1 од 3

Календар рада

OSNOVNE

Култура Чачак

Банер


Ко је на мрежи?

Имамо 10 гостију на мрежи

Покреће Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.