Излет 3. разред и Ракова 2.10.2015.

Штампа

2. октобра око 7 часова ученици трећег разреда матичне школе и издвојеног одељења Ракова кренули су пут Крагујевца.

71 72 73  

                          

Прво смо отишли у Спомен парк ,,Шумарице“,где је 21.октобра 1941. Године убијено више хиљада људи од стране Немачког окупатора.Обишли смо цео комплекс,на коме се налази музеј и десет уметнички обликованих споменика.У Крагујевцу смо посетили и Акваријум,,Крагујевац“,који је основан 1999. Године и представља први јавни акваријум у Србији.

74 75 76                                                                           Одатле смо кренули пут Тополе,где смо обишли Карађорђев конак и маузолеј на Опленцу.Карађорђев конак је једини остао од некадашњег Карађорђевог града.Маузолеј династије Карађорђевића подигао је Петар II Карађорђевић.Видели смо и кућу краља Петра I Карађорђевића у Топлои која је данас музеј са много уникатних и вредних предмета.

77 78 79

Наше последње одредиште био је Аранђеловац,где смо прво на улазу у град посетили пећину Рисовача,у којој су пронађени фосилни остаци великог броја животиња које су за време последњег леденог доба живеле у брду Рисовача.Свратили смо и у прелеп парк у Буковичкој бањи.

80 81

Провели смо један предиван дан обилазећи дивне пределе наше Шумадије.Са ученицима су се дружиле учитељице Душица Жижовић,Драгана Ајдачић,Снежана Драгићевић и Маја Протић.

82 83 84

Joomla Templates & Milorad Slavkovic